Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Truppen” sätter team Biden under press

”Amerika är tillbaka”, hävdar Joe Biden och presenterar stolt sitt team som består av många veteraner från Barack Obamas styre. Alla landar inte i god jord hos Demokraternas unga och allt mer inflytelserika vänsterfalang.

Representanthusledamöterna Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez och Ayanna Pressley kallas "the Sqaud" - truppen på svenska. Samtliga tillhör vänsterfalangen inom partiet och vill att Joe Biden tillsätter progressiva ministrar.Bild: J. Scott Applewhite/AP/TT
I en namninsamling riktad mot Joe Biden uppmanas valvinnaren att inte utse sin tidigare stabschef Bruce Reed till chef för Vita husets mäktiga förvaltnings- och budgetbyrå (OMB). Namninsamlingen , som har fått över 32 000 underskrifter, beskriver Reed som en ”nedskärningshök”. Under Barack Obamas tid som president var han med i en kommission som sökte banta statliga pensioner och Medicare, den statliga sjukförsäkringen för äldre och handikappade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen