Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ukraina och Ryssland i bitter soppstrid

Ordet ”borsjtjbråk” är nog för de allra flesta en okänd glosa. Dock inte för den ukrainske stjärnkocken Jevhen Klopotenko, som hamnat mitt i en bitter fejd om ursprunget till den populära slaviska soppan.

Den omstridda soppan borsjtj görs på rödbetor. Arkivbild.Bild: Cara Anna/AP/TT
Den 33-årige Kievkrögaren med avgångsbetyg från prestigefyllda matlagningsskolan Le Cordon Bleu föreslog nyligen att borsjtj – som görs på rödbetor och äts med syrad grädde – skulle erkännas som en del av Ukrainas kulturarv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen