Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Björklövens kollaps utreds av Svenska Spel

Hockeyallsvenska topplaget Björklöven släppte in sju raka mål på mindre än två perioder och tappade 3–0 till 3–7 hemma mot mittenlaget Mora. Statliga spelbolaget Svenska Spel stoppade möjligheten till livespel under kollapsen och har startat en utredning – vilket välkomnas av Björklöven.

När topplaget Björklöven tappade 3–0 till till 3–7 mot mittenlaget Mora stoppade Svenska Spel möjligheten att spela på matchen. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
– Vi har valt att stoppa möjligheten till livespel på den här matchen och kommer också att pausa alla vinstutbetalningar tills vidare. Anledningen är att vår ”trading” har noterat avvikande oddsrörelser hos andra spelbolag. Det föranleder misstankar som gör att man kan ifrågasätta den sportsliga integriteten, säger Magnus Fridell på Svenska Spels pressjour till Aftonbladet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen