Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De flyttar in på Tomarps kungsgård: ”Ett ärofyllt uppdrag”

Efter 22 år byter Tomarps kungsgård hyresgäster när familjen Väpnargård flyttar in. I slutet av februari väntas grindarna återigen öppnas upp för besökare. Samtidigt finns det planer på dramatiserade visningar av borgen och ett danskt-svenskt nationaldagsfirande.

Sven, Constantin och Magdalena Väpnargård från Lund flyttar in på Tomarps kungsgård. ”Vi har blivit enormt välkomnade av föreningen Tomarps kungsgårds vänner”, säger Magdalena Väpnargård.Bild: Niklas Gustavsson
Julgranen är huggen, julrosor och julstjärnor pryder fönsterkarmarna och det mesta av julpyntet är på plats. Friden börjar sakta infinna sig på Tomarps kungsgård utanför Åstorp. För familjen Väpnargård från Lund blir det första julen i borgen efter att det nyligen blev klart att de tar över efter de tidigare hyresgästerna som bott och verkat där i över 22 år.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen