Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorps gymnasieelever får gratis matlådor

Distansundervisningen på gymnasieskolorna fortsätter. Nu kan gymnasieelever i Åstorps kommun hämta ut kostnadsfri skollunch på grundskolor.

Fram till den 24 januari fortsätter distansundervisningen på landets gymnasieskolor. För många elever innebär det att skollunchen uteblir. Därför har Åstorps kommun nu beslutat att gymnasieelever kan hämta hem måltider på grundskolor i Åstorp, Kvidinge och Hyllinge.
Det gäller från och med den 11 januari och avser gymnasieelever och studerande på introduktionsprogrammen som är folkbokförda i kommunen. Eleverna får sedan värma matlådorna hemma.
Kommunen hoppas att måltiderna ska underlätta för både elever och vårdnadshavare.
”Vi tycker det är viktigt att ungdomarna erbjuds en lunchmåltid. Alla har kanske inte möjlighet att ordna lunch själv och då är det bra att kunna erbjuda detta”, skriver Annika Hoppe, förvaltningschef på bildningsförvaltningen i Åstorps kommun, i ett pressmeddelande.
Eleverna beställer lunchen via kommunens e-tjänst och matlådor kan hämtas ut så länge distansundervisningen gäller. För att undvika smittspridning hämtas matlådorna utanför skolköken eller varuintagen.
Fakta

Så här går det till

”Lunchlådorna tillagas i kommunens centralkök och hämtas på Björnekullaskolan i Åstorp, Hyllinge skola och Kvidinge skola från och med den 11 januari. Eleverna beställer lunchen via kommunens e-tjänst. Sista beställningsdag för lunch i vecka 2 (11-15 januari) är den 6 januari. Lunchlådorna hämtas två gånger i veckan, på måndagar och onsdagar.”

Källa: Åstorps kommun.

För mer info se Åstorps kommuns hemsida.

Gå till toppen