Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Hur kan du tro att folk nu ska lyssna?

Hur kan du genomföra en sådan här resa och sedan tro att folk ska lyssna och följa MSB:s råd och riktlinjer? undrar insändarskribenten med adress till Dan Eliasson efter hans semesterresa till Kanarieöarna.Bild: Pontus Lundahl/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Öppet brev till Dan Eliasson angående julresan till Kanarieöarna:
Jag är förundrad och bestört över att du som MSB:s generaldirektör reser till Kanarieöarna för att fira jul med din dotter och familj!
Du försvarar dessutom resan med att resan var ”nödvändig”!
Hur många i Sverige tror du har firat jul utan att ha träffat sin dotter med familj? Vi är nog rätt många som avstått detta julfirande och följt Folkhälsomyndighetens och MSB:s riktlinjer och uppmaningar till svenska folket.
Detta även med hänsyn till sjukvården och alla där som fått sina semestrar indragna – arbetat under juldagarna utan att ha fått fira med sina barn och familjer.
Du beställde också resan 10-14 dagar innan den genomfördes – alltså efter restriktionerna i november om att undvika resor och endast träffa dem som tillhör det egna hushållet eller någon annan närstående man träffar regelbundet.
Hur kan du genomföra en sådan här resa och sedan tro att folk ska lyssna och följa MSB:s råd och riktlinjer?
Har själv levt isolerat och endast träffat vänner utomhus och med två meters avstånd.
Detta har gällt sedan mars månad.
Ingegärd
Besviken medborgare
Gå till toppen