Annons

Annons

Coronapandemin

Åstorps högstadieelever börjar terminen på distans

Högstadieeleverna i Åstorps kommun kommer att undervisas på distans när vårterminen startar på måndag.

Björnekullaskolan i Åstorp och Hyllinge skola töms på högstadieelever ett par veckor framöver. Eleverna kommer i stället undervisas på distans.

Bild: Sven-Erik Svensson

Annons

– Det är viktigt att eleverna inte kommer hit på måndag. Vi kommer att gå ut med informationen på hemsidan och en mer utförlig information till elever och vårdnadshavare på skolornas webbplattform under fredagsförmiddagen, säger Annika Hoppe, chef för bildningsförvaltningen.

Före jullovet var man på förvaltningen och i skolorna förberedd på att det kunde bli aktuellt med distansundervisning vid terminsstarten.

– Vi har legat i startgroparna och gjorde vissa förberedelser, säger Annika Hoppe.

Högstadieeleverna i Åstorps kommun är sammanlagt runt 640 till antalet och fördelade på Björnekullaksolan i Åstorp och Hyllinge skola. Nu blir det tomt i korridorerna på dessa både skolor. Distansundervisningen gäller hela högstadiet, med undantag för särskolan och träningsskolan.

– Vi kommer också att titta utifrån individuella behov och göra bedömningar för de elever som har behov av särskilt stöd, säger Annika Hoppe.

Annons

Det aktuella beslutet gäller till och med vecka 3. Vad som händer från och med måndag 25 januari bestäms av vilka fortsatta rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne.

Annons

– Det är smittspridningen som avgör, säger Annika Hoppe.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy