Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bond-regissören Michael Apted död

Den brittiske regissören, manusförfattaren och skådespelaren Michael Apted, som under sin mångåriga karriär bland annat regisserade Bond-filmen ”Världen räcker inte till”, har avlidit vid 79 års ålder, skriver Variety.

Britten Michael Apted (längst till höger), som bland annat regisserade Bond-filmen "Välden räcker inte till", är död. Här med Robbie Coltrane, Pierce Brosnan och Denise Richards. Arkivbild.Bild: AP/TT
Apted inledde sin karriär i Storbritannien med den mycket uppmärksammade och stilbildande dokumentärserien ”7 up” för tv-bolaget Granada. Serien, som inleddes som ett specialavsnitt av samhällsprogrammet ”World in action”, kretsade kring 14 sjuåringar från olika samhällsklasser. Syftet var att visa hur barnens möjligheter att lyckas i livet påverkades av deras socioekonomiska förutsättningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen