Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Daniel Zaar tvåmålsskytt när Rögle vände och vann

Rögle var i underläge inför tredje perioden. Då klev Daniel Zaar fram två gånger om och sköt hem segern mot krislaget Linköping.

Daniel Zaar firar 2–1-målet med Dennis Everberg och Simon Ryfors.Bild: PETTER ARVIDSON
Till lördagens hemmamatch mot krislaget Linköping, med sex raka förluster, hade Rögle fått tillbaka nyckelspelaren Dennis Everberg, som missat de fem senaste matcherna. Samtidigt fick junioren Linus Sjödin chansen i fjärdekedjan och inlånade Filip Karlsson sattes upp som extraforward.
Matchen inleddes trevande och intensiteten lös med sin frånvaro. Linköping hade ett litet övertag i skottstatistiken och skulle även ta ledningen. Med 15.27 på klockan satte Jarno Kärki 1–0 till gästerna samtidigt som Niklas Hansson avtjänade två minuter för en hooking. Det var Rögles första insläppta mål i numerärt underläge efter att ha hållit tätt i sexton raka.
Mot slutet av den annars ganska händelsefattiga första perioden fick Simon Ryfors ett bra läge framför mål men Linköpingsmålvakten Niklas Lundström avstyrde.
Den andra perioden bjöd på en scenförändring. Men trots Rögles stora övertag (15–1 i skott) lyckades man inte få hål på SHL:s nästjumbo. Linköpings Andrew Gordon missade ett friläge innan två powerplay gav Rögle chansen att etablera tryck. Adam Tambellini var nära två gånger om, Dennis Everberg likaså. Comebackande Everberg var inte långt borta att kvittera efter att ha huggit på en sargstuds, men Linköpings ledning stod sig inför tredje perioden.
Väl där kom utdelningen för Rögle. I periodens andra powerplay, med 8.43 på klockan, bildade Niklas Hansson, Simon Ryfors och Daniel Zaar en passningstriangel där den sistnämnde till slut satte pucken i mål efter att Niklas Lundström släppt en lucka.
Exakt fyra minuter senare kom även ledningsmålet. Dennis Everberg drev fram pucken i offensiv zon och spelade ut till Daniel Zaar som rundade sin motståndare och via en Linköpingsback avslutade i mål till 2–1.
Rögle fortsatte därefter vara det spelförande laget. Dennis Everberg fick ett bra avslutsläge men sköt rakt på Niklas Lundström. Linköping plockade ut målvakten för att få till en forcering men istället satte Erlend Lesund slutresultatet 3–1 i tom kasse.
Gå till toppen