Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCH överkört – Falun hade uppvisning

En poängs differens i tabellen visade sig vara klasskillnad i praktiken. Falun körde på lördagskvällen över FCH.

Fredi Petersson gjorde ett av FCH:s två tröstmål mot Falun som hade en match mindre spelad inför mötet.Bild: PETTER ARVIDSON
SSL
Falun 10
FC Helsingborg 2
Redan från start var det hemmalaget Falun som tog kommandot. Men det dröjde till den tolfte minuten innan Johan Samuelsson satte 1–0.
FCH gjorde en okej period och det var först i andra som raset började på riktigt. Stundtals såg det ut som att Falun spelade powerplay och när väl FCH tog sig upp på offensiv planhalva kunde Falun bryta en passning och kontra blixtsnabbt.
4–0 kom i den tolfte periodminuten när bollen gick som på ett snöre fram till Johan Samuelsson. Minuten senare kunde Emil Ruud sätta 5–0 efter en långpassning. Forwarden kom fri och slog bollen mellan benen upp i nättaket. Jonathan Edling som agerade vägg mot Växjö senast var chanslös.
Helsingborg tog en time out, men det hjälpte föga. Inte ens på straff kunde Jonathan Nilsson få FCH att komma in i matchen.
– Det är för dåligt av mig i individuella situationer helt enkelt. Jag ska sätta några av de lägena jag får, sa han i pausvilan i matchsändningen.
Han efterlyste någon som visade vägen för att FCH skulle kunna ta sig in i matchen.
– Vi behöver någon som kliver in och tar skott eller något. Vinner närkamper, vad som helst. Någon som går i bräschen, vinner dueller och får det i rätt rullning. Sen kan vi börja arbeta därefter.
Men det var ingen som ville ta den rollen. I en tilltrasslad situation satte Max Wahlgren FCH:s enda mål med ryggen mot målvakten. Nollan var spräckt.
Fredi Petersson kunde sedan sätta ett tröstmål med två minuter kvar.
Men det var Faluns kväll och resultatet blev till slut 10–2.
Gå till toppen