Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Professor: Hälsorisk om skolmat uteblir

För många barn är skolmaten dagens viktigaste måltid – särskilt för dem som har det sämre ställt hemma. När högstadierna nu får möjlighet att bedriva distansundervisning finns risk att de barnen drabbas extra hårt. – Vi ser väldigt stora sociala skillnader i matvanor, säger professor Liselotte Schäfer Elinder.

Skolmaten är dagens viktigaste måltid för många barn i Sverige. På bilden skollunch på Linas grundskola i Södertälje. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Från och med måndag får högstadieskolorna i Sverige möjlighet att bedriva fjärr- eller distansundervisning. Det ska ses som ytterligare ett verktyg för att hindra smittspridningen, sade utbildningsminister Anna Ekström (S) på en pressträff i veckan – när förordningsändringen som tillåter distansen aviserades.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen