Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Distansstudier för Bjuvs högstadieelever

Det blir distansundervisning för årskurs 7-9 i skolorna i Bjuvs kommun. Beslutet togs på måndagen och Bjuv valde som många andra kommuner att följa rekommendationerna från Smittskydd Skåne.

Högstadium finns på Varagårdsskolan i Bjuv, Jens Bille i Billesholm och Ekeby skola. Nu får eleverna i årskurs 7-9 studera på distans.Bild: Rolf Olsson
När vårterminen börjar onsdag 13 januari kommer högstadieeleverna på skolorna i Bjuvs kommun att få nätbaserad undervisning på distans.
Beslutet togs mot bakgrund av den höga smittspridningen och belastningen på sjukvården i Skåne och med motiveringen att skolorna är stora arbetsplatser. Terminsstarten på onsdag gav Bjuv mer tidsutrymme för överläggningar.
– Vi fick ju lite mer tid för att planera det här än vissa andra kommuner. Det var beslutat sedan innan, vi hade lagt våra terminer så. Det var lyckligt just i det här sammanhanget, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef Madeleine Peyron.
Ett undantag görs för eleverna i grundsärskolan, som inte berörs av distansundervisningen.
– Där är undervisning på plats väldigt viktig, säger Madeleine Peyron och tillägger att det också kan bli fråga om enskilda lösningar för elever med särskilt behov av stöd.
Högstadieeleverna ska på liknande sätt som distansstuderande gymnasieelever kunna beställa skollunch för avhämtning.
– Man kommer att kunna gå in via vår hemsida och beställa mat. Det viktiga är att vi inte bidrar till smittspridning när man får sin mat. Vi kommer att hitta en form för det, säger Madeleine Peyron och hänvisar elever och föräldrar till det interna systemet Infomentor för mer information om skollunchen och annat kring distansundervisningen. .
Distansundervisningen ska i första hand pågå till 24 januari. Hur det blir därefter avgörs av läget för smittspridningen och vilka nya rekommendationer som kommer.
texten har korrigerats.
Gå till toppen