Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Distansundervisning införs för Ängelholms högstadieelever

Det krävdes en dags extra betänketid. Men nu är beslutet taget – det blir distansundervisning för Ängelholms högstadielever.

Efter regeringens klartecken för distans- och fjärrundervisning tog familje- och utbildningsnämnden i Ängelholm redan i förra veckan beslutet att följa rådet.
Men ytterligare tid för förberedelser och analyser krävdes. Ängelholms högstadielever fick på måndagen en extra lovdag medan rektorer och fackliga företrädare på kommunens högstadieskolor slog sina kloka huvuden ihop.
Resultatet blev att fjärr- och distansundervisning införs från och med tisdagen.
– Rektorerna har gjort riskbedömningar som vi nu har godkänt. Från och med i morgon bitti blir det fjärr- och distansundervisning på högstadieskolorna, säger Fredrik Thornberg, verksamhetschef för för- och grundskolan.
Nyordningen gäller till och med den 22 januari, med reservation för att smittspridningsläget kräver att tidsfristen förlängs.
Elever i grundsärskolan är undantagna och kommer även fortsättningsvis att erbjudas traditionell närundervisning.
Med fjärrundervisning menas undervisning i digital form i realtid. Exempel på distansundervisning är uppgifter som ges till elever att lösa hemifrån.
– Inslaget av fjärr- och distansundervisning kan komma att variera mellan skolorna, säger Fredrik Thornberg, som känner sig trygg med att de annorlunda undervisningsformerna kommer att fungera i praktiken.
– Redan i våras ställde vi frågan till samtliga rektorer i grundskolan. Det visade sig att att högstadierna med kort framförhållning är redo för distansundervisning i alla ämnen, säger Fredrik Thornberg.
Elever som önskar lunch kommer att erbjudas det på sin ordinarie skola.
– Den som vill ha skollunch får mejla och beställa. Måltidsenheten jobbar just nu med att organisera om skolluncherna, bland annat med frysta matpaket, säger Fredrik Thornberg.
Gå till toppen