Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shanghaibörsen faller på virusoro

Nedåt på Shanghaibörsen. Arkivbild.Bild: Kin Cheung/AP/TT
Shanghaibörsen föll med 1,1 procent i veckans inledande handel. En ökning i antalet inhemska covid-19-fall dämpar stämningen, liksom oro för den infekterade relationen mellan USA och Kina sedan Trumpregeringen hävt restriktioner för kontakter med officiella personer från Taiwan.
Taiwanbörsen steg samtidigt 0,6 procent.
Hongkongbörsen låg i den avslutande handeln på minus 0,1 procent. För Seoulbörsen blev det till slut också en nedgång på 0,1 procent efter det att Kospi-index under handelsdagen noterat en ny historisk rekordnivå.
Tokyobörsen, som i fredags stängde på den högsta nivån på 30 år, har helgstängt.
Dollarn stärks mot andra valutor samtidigt som stigande obligationsräntor pressar guldpriset. Världsmarknadspriset på råolja pressas efter förra veckans kraftiga lyft till följd av osäkerhet kring efterfrågan på bränsle i kölvattnet på smittspridning och nya nedstängningar i covid-19-pandemin i Europa och Kina.
Gå till toppen