Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundar – stan fylldes av hundar

Pandemiåret med hemarbete gjorde att många helsingborgare skaffade sig valp under 2020. Men hög svansföring la vi nosen mot gatan och sökte upp Helsingborgs kända och okända jyckar. Vad ska man tänka på som ny, eller gammal, hundägare? Här är alla artiklarna i serien hundliv i Helsingborg.

Nu går 337 nya jyckar på Helsingborgs gator

Maken till hundintresse har brukshundsveteranen Anna-Lena Nordström aldrig upplevt. Här tipsar hon om hur man ska tänka som ny hundägare. Vi listar också de tio populäraste raserna i stan.

Läs också Nu går 337 nya jyckar på Helsingborgs gator – men pandemin stänger valpkurserna

Tina Nordström vet – men kan inte låta bli

”Hon vet ju vad jag jobbar med. Det är bara att köpa läget”, säger Tina Nordström som förklaring till hunden Bonnies lite udda matvanor. Under inspelningarna av Hela Sverige bakar luktar hunden Bonnie hela tiden lite sockerkaka. Vi träffar kändishundar i Helsingborg.

Läs också Under inspelningarna av Hela Sverige bakar luktar hunden Bonnie konstant lite sockerkaka

Quiz: Helsingborgs populäraste hundraser i nyheterna

Vet du vilka som är de tio populäraste hundraserna i stan? Vi vaskar fram dem ur nyhetsflödet.

Läs också Quiz: Helsingborgs populäraste hundraser i nyheterna

Kändiscollien Kila klarar sig bra utan nitbälte: ”Det hade bara försvunnit i pälsen”

Hårdrocksartisten Diddi Kastenholt har en öm punkt – hon heter Kila. Enligt Bai Bangs frontman föredrar collien rock framför housemusik. Lite oklart om husse två – Mick ”Kaaze” Kastenholt – håller med.

Läs också Kändiscollien Kila klarar sig bra utan nitbälte: ”Det hade bara försvunnit i pälsen”

En morotsälskande hund som ser ut som en fjällräv – perfekt för miljöpartisten

Hunden Iriz har klara politiska uppfattningar, men är lite feg. Dessutom är hon sämst på samtyckeslagen, berättar matte Sofia Kamlund som är miljöpartistisk politiker i stan.

Läs också En morotsälskande hund som ser ut som en fjällräv – perfekt för miljöpartisten

Birgitta Rydberg: ”Att slå upp tält i skogen med en hundvalp är lite som kaoset i Pang i bygget”

Uppsättning av Pang i bygget på Fredriksdalsteatern i somras sköts fram ett år. För Birgitta Rydberg innebar det en ledig sommar, för första gången sedan hon var tonåring. En sommar med helt nya äventyr – som att tälta i skogen med två små barn och en alldeles ny liten hundvalp.

Läs också Birgitta Rydberg: ”Att slå upp tält i skogen med en hundvalp är lite som kaoset i Pang i bygget”

Chefredaktörens hund blev möjlig tack vare pandemin

Chefredaktör Jonas Kanje måste ständigt vara i framkant, med fokus på vad som händer i omvärlden. Nu kan han ta den franska bulldoggen Tyson till hjälp att nosa upp nyheter. Dessvärre är Tyson en valp som fullständigt saknar källkritik.

Läs också Chefredaktörens hund blev möjlig tack vare pandemin

Krönika: Världens bästa livscoach har gjort mig till en bättre människa

Gatuhunden Arthur blev en världsnyhet, en prisad dokumentärfilm, en bok och näst intill en religiös upplevelse för HD:s krönikör Stefan Lindqvist, när hunden var inbjuden till ”Samtal på Dunkers”. Stefan vet hur en hund kan påverka en människa.

Gå till toppen