Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart med tränare i HIF:s damsatsning

Kristoffer Schönbeck.Bild: AVDO BILKANOVIC
Helsingborgs IF meddelar på sin webbplats att Kristoffer Schönbeck, 25, har skrivit på ett tvåårskontrakt som huvudtränare för klubbens nystartade division 4-lag på damsidan. Maria Westerblad blir spelande assisterande tränare.
– Jag är otroligt glad, stolt och framför allt riktigt taggad på att få komma igång. Mia har en otrolig erfarenhet och jag känner till henne sedan innan. Vi har inte jobbat tillsammans men vi har träffats och pratat nu inför uppdraget och det känns otroligt tryggt, säger Schönbeck som har ett förflutet i Högaborg.
Förra säsongen var Schönbeck assisterande tränare i HIF:s P17-lag. Under 2021 kommer han att kombinera den rollen med att vara huvudansvarig för damerna.
Maria Westerblad.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Maria Westerblad är en stor profil inom Helsingborgsfotbollen. 37-åringen har allsvenska meriter och har bland annat representerat Stattena, Hittarp och Högaborg.
– Det är historiskt på sitt sätt så det är jättekul att vara en av dem som är med från början, säger Westerblad till HIF:s webbplats.
Gå till toppen