Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gorillor på djurpark hostade – har covid-19

Några av gorillorna på San Diego Zoo Safari Park i Kalifornien. Arkivbild.Bild: Ken Bohn/AP/TT
Flera gorillor har testats positivt för coronaviruset på en safaripark i San Diego-området i USA. Två apor började hostade i förra veckan och har konstaterats smittade, enligt Kaliforniens guvernör Gavin Newsom.
Sedan dess har en tredje gorilla uppvisat symtom – och djurparken utesluter inte att alla åtta apor som lever tillsammans har exponerats och eventuellt smittats av viruset. De har dock inte testats.
Ingen av aporna tycks dock vara allvarligt sjuk.
Gorillorna tros ha smittats av en djurskötare som varit sjuk utan symtom, men det är inte bekräftat. Det vore i så fall det första kända fallet av smitta från människa till apa, enligt djurparken.
Coronaviruset har upptäckts hos flera andra vilda djur i fångenskap, bland annat hos lejon och tigrar på Bronx Zoo i New York och hos fyra lejon vid Barcelona Zoo i Spanien, enligt nyhetsbyrån Reuters.
Gå till toppen