Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bil föll ned på järnvägsspår efter halka i Åstorp

En bilist väjde för en annan och kanade ned på järnvägsspåret i Åstorp.

En bil kanade ned på järnvägsspåret i Åstorp efter att ha väjt för en annan bil i korsningen Järnvägsgatan och Tvärgatan.Bild: Jan Emanuelsson /Local Eyes
Olyckan inträffade vid 10-tiden strax söder om spårområdet i centrala Åstorp. Två bilar var då nära att krocka med varandra i Åstorp i korsningen Järnvägsgatan och Tvärgatan. De lyckades undvika kollision men den ena bilen väjde och kanade av vägen och ned för en slänt och landade på taket på ett av järnvägsspåren nära stationen i Åstorp.
Bilen hamnade på taket i olyckan men ingen i bilen skadades fysiskt.Bild: Isabel Aguilar
Tågtrafiken stoppades tillfälligt men kunde sedan köra igång igen som vanligt.
– Bilen hamnade på ett spår som används till att växla om godstrafiken men från början visste vi inte exakt var olyckan skett och därför valde vi att stoppa tågtrafiken, säger Daniel Andersson, olycksplatsansvarig för järnvägen på Trafikverket.
Daniel Andersson, olycksplatsansvarig från Trafikverket, var på plats för att bevaka bärgningsarbetet.Bild: Isabel Aguilar
Räddningstjänsten kom snabbt till platsen men ingen skadades i olyckan. Vid 12-tiden vände en bärgningsbil rätt på den upp och nervända bilen med hjälp av stålvajrar och därefter kunde en lyftkran forsla bort bilen från spåren.
– Vi får se sen vilka skador spåret fått, säger Daniel Andersson.
Enligt honom ska olyckan ha orsakats av det snöovädret och det dåliga väglaget. Polisen misstänker inte heller något brott.
Med hjälp av vajrar från bärgningsbilen drogs bilen på hjul igen.Bild: Isabel Aguilar
Bild: Isabel Aguilar
Bilen i väntan på lyftkranen som skulle lyfta bort bilen från spåren.Bild: Isabel Aguilar
Gå till toppen