Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Endast SD motsätter sig planen för bostäder i Gamleby

Martin Swanbergs planer för nya bostäder i kvarteret Bocken i Gamleby i Laholm har passerat ytterligare en viktig instans. Kommunstyrelsen har ställt sig bakom att skicka detaljplanen vidare till fullmäktige. Sverigedemokraterna röstade helt väntat emot.

Sverigedemokraterna med Birger Bäkmark och Mikael Sandén har visat prov på hårdnackat motstånd kring bostadsplanerna i Gamleby. Partiet står dock allena och allt talar för att detaljplanen kommer att godkännas av fullmäktige den 26 januari.Bild: Rickard Gustafsson/Arkiv
Efter sju år av planering och diskussioner är arbetet med detaljplanen för Bocken 10, 11 och 12 inne på upploppsrakan. Beslutet i kommunstyrelsen, under tisdagen, var i det närmaste ett kalkerpapper av det beslut som togs i miljö- och byggnadsnämnden strax innan jul.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen