Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förre flyg-vd:n satsar på pensionat och lokal mat

Christer Paulsson har en bakgrund som gjord för att vara entreprenör. Från en uppväxt som lantbrukarson till löjtnant i det militära och krögare innan han blev vd på Kullaflyg. Nu har han precis fyllt 60 år, lämnat flyget och satsar på lokal mat och turism.

Entreprenören Christer Paulsson lämnade flygbranschen för fem år sedan och nu är det lokal mat som gäller.Bild: Ulf Sundberg
Han bjuder på fika i köket på gården i Nyhamnsläge. På bordet finns lokalt odlade tomater, lokaltillverkad korv och leverpastej. Dessutom bröd från den egna gården och det lokala bageriet.
– Eftersom jag är uppvuxen på en gård så har jag med mig det. Från början hade jag faktiskt tänkt mig att bli bonde eftersom jag redan då ville veta vad jag stoppar i mig, förklarar han.
De tankarna kom dock på skam när han gjorde lumpen. Istället satsade han på en karriär som yrkesofficer och lyckades uppnå löjtnants grad innan den karriären var över.
– Det var när jag och min dåvarande hustru gick och åt på Graffiti café i Kristianstad. Vadå bakad potatis tänkte jag, det blir man inte mätt på.
Han hade fel och istället blev han intresserad av att starta ett eget potatiscafé i Helsingborg. Lokal fanns på Bruksgatan och tillsammans med en likaledes avhoppad officerskollega startade han Graffiti café 1987.
– Det gick bra för oss och det var där jag lärde mig att greppa tillfället i flykten, förklarar han.
Det blev fler krogar i både Viken och Helsingborg där han startade och drev Idas innan det var dags att göra något annat.
– Jag ledsnade på kroglivet och hoppade av 1995 och började istället som annonssäljare på Mixen.
Mixen var en annonsdriven gratistidning som så småningom blev Hallå och idag heter Lokaltidningen.
Efter att ha avancerat till chef på Mixen lockades han till då relativt nystartade radiokanalen Rix FM som skulle konkurrera med de befintliga stationerna i nordvästra Skåne.
– Jag har alltid gillat att vara en underdog, motiverar han jobbytet med.
En dag dök det upp en gotlänning som funderade på var de skulle annonsera för sitt nystartade Kullaflyg. Några annonser blev det inte men däremot erbjöds han att vara med och bygga upp flygbolaget tillsammans med bland andra Pigge Werkelin, som blev känd efter tsunamikatastrofen i Thailand.
– Det var en kul tid och vi kunde göra nästan vad vi ville så länge vi inte tummade på säkerheten. Bland annat började vi servera riktigt kaffe istället för det pulverkaffe andra flygbolag hade. Det gjorde att kunderna kunde känna doften av kaffe direkt de kom ombord.
Tanken föddes att servera frukost och eftersom kaffet rostats lokalt ville vi att även frukosten skulle komma från vårt närområde.
Kullaflyg gick så småningom upp i Brååthens och Christer blev vd för den svenska delen under namnet Sverigeflyg där han stannade i ytterligare ett år innan han tröttnade på att tillbringa så mycket tid i Stockholm istället för på hemmaplan.
Han hoppade av 2015 och har sedan dess jobbat som inhoppande vd och konsult i olika bolag innan han och hustrun Tina tog över driften av pensionat Strandgården i Mölle 2017.
– Det är mest Tina som sköter det även om jag hoppar in och lagar mat ibland när vi har särskilda evenemang.
Eventuellt blir det mer matlagning framöver. Han har en lokal på gång i Nyhamnsläge där familjen kan tänka sig att driva en lokal bistro.
Ska vi gissa att det i så fall blir lokalt lagad mat på lokala ingredienser som serveras?
Vill du att vi skriver om dig när du fyller år eller är aktuell av någon annan anledning? Det går också bra att tipsa om en person som är aktuell. Mejla gärna till familj@hd.se
Fakta

Christer Paulsson

Gör: Entreprenör, tidigare krögare och vd på Kullaflyg.

Bor: I Nyhamnsläge.

Familj: Hustrun Tina som är dotter till fotbollslegendaren Claes Cronqvist, döttrarna Malin och Emma från ett tidigare äktenskap samt Maja och Malte som han har tillsammans med Tina.

Aktuell: Fyllde 60 år den 9 januari.

Gå till toppen