Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fotbollsföreningar drabbade av bedrägeriförsök

Kornhult/Hishult FF har blivit utsatt för bedrägeriförsök och nu har även Lilla Tjärby IK blivit utsatt för samma fräcka försök av bedragare.
– Jag tänker att det är bäst att gå ut med det här om fler drabbas, säger LTIK:s ordförande Mattias Johansson.

Så här såg mejlet ut som LTIK:s kassör fick från vad som såg ut att vara klubbens ordförande.Bild: Ola Wernersson/LTIK
Tillvägagångssätten har varit desamma. Kassörerna i föreningarna har fått mejl från vad som sett ut att vara respektive ordförande. I mejlet uppmanas de att göra en överföring.
K/HFF:s kassör krävde ett underlag och då kom det en faktura på 3 100 euro för inköp av sportutrustning i Italien. K/HFF:s kassör Jan-Erik Heimer ringde då upp ordförande Pauline Ljungqvist som inte kände till något om händelsen.
Även LTIK:s kassör anade ugglor i mossen.
– Jag misstänkte att något inte stod rätt till när ordföranden skickade till vår ekonomimejl. Det brukar han aldrig göra trots att jag bett honom, säger LTIK:s kassör Ola Wernersson skämtsamt.
– Men själva grejen är ju så klart inte särskilt rolig, fortsätter han.
Nu vill Lilla Tjärby IK varna andra.
– Vi genomskådade det men gör de fler försök med andra föreningar kanske de lyckas till sist. Därför vill vi gå ut med en liten varning, säger ordförande Mattias Johansson.
Gå till toppen