Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snöröjningen i Ängelholm kommer att gå på maxfart hela natten

Vi lunchtid låg snödjupet redan på 20 centimeter och alla kommunens resurser var i farten för att hålla undan snön från vägarna. Enligt intraprenadchefen Erika Lennartsson kommer arbetet att fortsätta till långt efter midnatt.

Snöröjningsarbetet i full gång i Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
Plogningen av kommunens gator och vägar startade redan på onsdagsförmiddagen och fortsatte sedan med alla resurser som kunde uppbringas under dagen. Intraprenadchefen Erika Lennartsson har även extra beredskap som kommer att ta över vid midnatt, natten mot torsdagen.
– Vi är överallt just nu. Alla har fått släppa vad de gör för tillfället och vi har ett 30-tal personer som handskottar, ett 20-tal traktorer och tre lastbilar som både plogar och saltar, säger Erika Lennartsson.
Gång- och cykelvägarna är prioriterade, men på grund av det täta snöfallet så är det svårt att hinna hålla snön borta under längre stunder.
– Just nu koncentrerar vi oss på att skotta och grusar bara i backar och där det är extremt halt. Prognosen är att det ska snöa jättemycket fram till klockan åtta i kväll och vi fortsätter att ploga efter det med en extra styrka som tar över vid midnatt.
Enligt Erika Lennartsson är det också så länge sedan snön föll med samma intensitet som under onsdagen, att flera är ute på sitt första snöröjningsuppdrag.
– Vi hade en del snö 2015 men vad jag har hört här så går det nog tillbaka till 2010 innan vi hade lika mycket som nu. Det innebär att vi har många som är nybörjare på att ploga, det är ju svårt att öva på.
Om väderprognosen håller och det slutar att snöa vid åttatiden så kommer snöröjningen att fortsätta ett bra tag till.
– Det kan vara bra att veta att när det här har slutat så ska vi ha plogat färdigt överallt efter sju timmar, fortsätter Erika Lennartsson.
Gå till toppen