Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppåt på Wall Street

USA-börserna steg på onsdagen. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan AP/TT
USA-börserna steg på onsdagen efter en handelsdag som pendlade upp och ner runt nollstrecket. Investerarna förhöll sig avvaktande i väntan på omröstningen om ett eventuellt riksrättsåtal mot presidenten.
Chiptillverkaren Intel steg 7,0 procent sedan bolaget meddelat att vd:n Bob Swan ska ersättas med mjukvarutillverkaren Vmwares nuvarande vd Pat Gelsinger i februari.
Exxon var en annan vinnare, upp 1,2 procent, sedan JP Morgan uppgraderat aktien grundat på att oljejätten lyckats skära ned på utgifterna.
Bioteknikföretaget Regeneron gick upp 1,2 procent sedan den amerikanska regeringen sagt att man tänker köpa ytterligare 1,25 miljoner doser av bolagets syntetiska antikroppsbehandling. Preparatet är mest känt för att det gavs till president Donald Trump när han insjuknat i covid-19.
Dow Jones industriindex förändrades marginellt , Nasdaqs kompositindex ökade 0,4 procent och S&P 500 lyfte 0,2 procent.
Gå till toppen