Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De kan vinna pris på Manifestgalan

Mattias Alkberg är dubbelt nominerad på Manifestgalan. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Anna von Hausswolff, Mattias Alkberg och Skator har dubbla chanser att ta hem pris på Manifestgalan. Von Hausswolff är nominerad i kategorin experimentellt samt till årets kompositör, Alkberg till årets pop och textförfattare. Skator tävlar mot Mattias Alkberg i kategorin årets textförfattare och är även nominerad för musikvideon till ”Himlakroppar (Sing a song fighter)”.
Årets gala genomförs digitalt den 26 februari och bland de nominerade finns även Mando Diao, Iiris Viljanen, Florence Valentin och Greekazo.
Priser delas ut i 21 kategorier till den bästa oberoende musiken. Kategorin årets live finns med som vanligt, trots att 2020 var ett år med få liveupplevelser. De nominerade är bland annat artistbyrån Jubel för initiativet Låt Live Leva och Amanda Bergman och Petter Winnberg för Rockbonden, där de bokade liveakter till sin gård i Dalarna.
Galan arrangeras av SOM (Svenska oberoende musikproducenter) och uppmärksammar och premierar artister bundna till oberoende skivbolag.
Gå till toppen