Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Plocka bort lådorna i Viken, Postnord”

Olle i Viken tycker till om postutdelningen.

Nu när vi fått besked om att Postnord bara ska dela ut posten varannan dag är det på tiden att man också städar upp efter Postverkets gamla försyndelser.
Jag tänker främst på de rostiga skåp som sitter kvar på sina stolpar här och där i våra samhällen. På den tiden brevbäraren var cykelburen kunde han inte få med sig all post när han på morgonen körde ut från postsorteringen. Därför kördes buntar med brev och tidningar ut med bil och placerades i dessa skåp. Där kunde brevbäraren sen hämta sina brevbuntar för vidare utdelning.
Två av dessa skåp finns i korsningen Norra Hagevägen och Ringvägen i Viken. Fler skåp finns på fler platser runt om i Sveriges kommuner. Eftersom skåpen inte längre används så har de förfallit och sitter nu ofta på snedden. Är rostiga och ser anskrämliga ut. Det ryktas att de numera istället används som brevlådor för knarklangare!
Postnord, städa upp efter er och Postverkets tidigare verksamhet!

Olle i Viken

Gå till toppen