Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Olle Larsson

Olle Larsson, Helsingborg, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 74 år.

Olle Larsson (1946–2020).Bild: Emil Langvad
Som en bomb slog den ner, den sorgliga nyheten. Olle Larsson har lämnat oss - för alltid. Det kan inte vara möjligt att denna man, som gjort så mycket i livet för oss helsingborgare, inte finns längre. Vi i Ramlösa Södras supporterklubb ”Klubb 20:an”, som Olle startade och styrde som ordförande i alla år, har många fina minnen tillsammans.
Måndagen 19 mars 2007 mötte jag denne fotbollskände ledare. Vi arbetade med Idrottsmuseets lansering av succéboken ”Å då sa jag till domar’n...!”. Hur ska vi lansera den, var den stora och svåra frågan eftersom våra ekonomiska resurser var små?
”Inga problem”, sa den optimistiske och handlingskraftige Olle. Han tog snabbt befälet och föreslog att vi skulle använda hans skådespelare på Stadsteaterns scen!?
– Nej, det går ju inte och vi har inga pengar, sa vi.
Olle hivade fram sin mobil, ringde teaterchefen Göran Stangertz. Saken var klar på fem minuter. Vi fyllde senare Stadsteaterns foajé med idrottsintresserad publik och sålde slut på bok, cd och dvd i rekordfart. Stor succé, tack vare Olle.
Detta möte blev till en fin och lång vänskap om fotboll, politik och annat. Vi var på samma planhalva. (Jan)
Vi fick besked på nyårsafton att Olle lugnt och stilla somnat in sent på natten och inte klarat att kämpa emot sin sjukdom längre. Det var ytterligare ett trist besked att få på detta bedrövliga års sista dag, då vi alla trodde att Olle skulle klara av att bekämpa sin sjukdom.
Nu blir det ingen som dagligen ringer och hör hur man mår, vill fråga om något eller bara diskutera, vilket många gett uttryck för i sitt eftermäle av Olle.
Det man också ska minnas Olle för är hans förmåga att planera och styra upp sin dag, en Kulijuli-föreställning eller ett möte i de olika föreningarna han var verksam i. (Ulf)
Mitt under förhandlingen 1990–1991 om sammanslagning Helsingborgs Södra IF med HBIS avled kassören i HBIS så jag åtog mig kassörsrollen den 24/2 1991, det vill säga när Helsingborgs Södra BIS bildades. Det var då jag fick närmre kontakt med Olle.
Ekonomin var då som nu i fokus för föreningarna. Sponsorträffar, midsommarfester, tivoli med uppträden och där var Olle en eldsjäl att driva alla dessa aktiviteter.
Klubb 20:an startades 2006 på initiativ av bland annat Olle. Det var 20 personer som betalade en slant där hälften skulle gå till föreningen och den andra halvan till våra trivselaktiviteter. Tanken var att föreningen skulle få ytterligare en säker inkomstkälla och att företag och privata sponsorer skulle få ett kontaktnät både affärsmässigt och personligt.
Olle var en idéspruta på att hitta trivselarrangemang och få oss andra att agera. Han har vid olika tillfällen arrangerat ”kidnappningar” och överraskningar på högtidsdagar. Det var dragspelet och hans visor som var vapnet men också hans ”fantastiska” kontaktnät. Han öppnade verkligen dörrar. Det gick bra så länge han fick styra ”båten”. Han ville och skulle ha kontrollen men var också en mästare på att visa uppskattning.
(Jan-Eric)
Som avslutning tror vi att Olle Larsson kommer att få en stor plats i stadens historieböcker.
Jan Lindman
Ulf Andersson
Jan-Eric Johansson
Gå till toppen