Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tuffa tider för fransk bilindustri

Den franska biltillverkaren PSA, med flaggskeppen Peugeot och Citroen, redovisar dystra siffror för 2020. ArkivbildBild: Christophe Ena AP/TT
Covid-19-pandemin slår hårt mot fransk bilindustri. För PSA, med flaggskepp som Peugeot och Citroen, blev det ett försäljningsras på 27,8 procent till totalt 2,51 miljoner bilar i fjol.
PSA noterar dock en viss återhämtning under andra halvåret med tillväxt under fjärde kvartalet.
Samtidigt lanserar den franska konkurrenten Renault nya sparåtgärder för att hantera coronakrisen, som slagit hårt mot Frankrike med stor smittspridning och nedstängningar. Renault höjer sitt mål för kostnadsminskningar med 500 miljoner euro till totalt 2,5 miljarder euro till 2023.
Modellen framåt är förenklad produktion, högre marginaler, minskad produktionsvolym och en åtstramad budget för forskning och utveckling, enligt Renault, som tidigare i veckan rapporterade om ett försäljningsras på 21 procent i fjol.
Gå till toppen