Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronarestriktioner drabbar många danska stugägare i Halland och Skåne

I december 2020 beslutade regeringen att införa inreseförbud från Danmark. Sedan dess har intresseorganisationen Danske Torpare blivit nedringda av tusentals oroliga danskar som äger fritidshus i Sverige och i Laholms kommun. Chefen Victoria Lindtner beskriver situationen som problematisk, men vill samtidigt hylla alla svenska grannar som under pandemin hjälper sina danska vänner att se om deras fritidshus.

Under sommaren kan det vara så här vackert och skönt vid en svensk sommarstuga. Men just nu sitter tusentals danska fritidshusägare, på fel sida sundet, och är djupt oroade över att de inte kunnat vintersäkra sina hus i Sverige på grund av inreseförbudet. Istället får de förlita sig på att deras svenska grannar och vänner tittar till deras hus – vilket också sker i väldigt många fall.Bild: TT
Den 22 december beslutade svenska regeringen att stänga gränsen mot Danmark sedan en mer smittsam och muterad variant av covid-19-viruset hittats i vårt västra grannland. Förbudet gäller för alla resor från Danmark med undantag för personer som kan styrka att de bor eller arbetar, eller ska bo eller arbeta, i Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen