Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tvärvändningen – nu tror han helt nytt sjukhus i Helsingborg blir nödvändigt

Ombyggnaden av Helsingborgs lasarett kan ha nått vägs ände. Istället har tankarna på att bygga ett helt nytt sjukhus i Östra Ramlösa vunnit mark. Regionpolitikern Stefan Lamme (M), som hela tiden motsatt sig nybygge, har tvärvänt. Han tror inte längre på att fortsätta på lasarettsområdet.

”Det är tråkigt att kostnadsökningen blivit så våldsamt stor i det här projektet. Det blir mycket dyrare än det var tänkt”, säger Stefan Lamme (M), ordförande i Beredning för strategiska sjukvårdsinvesteringar i region Skåne.Bild: Albin Brönmark
– Jag ser det som väldigt besvärligt att få bygglov till en byggnad som är så stor som den de önskar bygga i Helsingborg. Att då lägga två år på en planprocess som inte utmynnar i någonting är ingen idé, säger Stefan Lamme (M) om nuvarande placering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen