Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu inget förslag om nytt lasarett – skjuts på framtiden igen

Fredagens möte om lasarettsbygget i Helsingborg blev vad man kanske kan beskriva som en tummetott. Ännu är man inte redo att lägga fram förslag om nybygge i Östra Ramlösa eller ombyggnad på lasarettsområdet. Bollen hamnade istället i knät på Helsingborg stad.

Var Helsingborgs framtida lasarett ska ligga är ännu en öppen fråga. Nu vill regionen ha detaljplan av Helsingborgs stad för både lasarettsområdet och Östra Ramlösa.Bild: Björn Lilja
På fredagen möttes Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar för att ta ställning till om man vill fortsätta att dubbelplanera såväl ett bygge på lasarettsområdet som ett helt nytt bygge i Östra Ramlösa, eller välja ett av alternativen. Redan på torsdagen berättade beredningens ordförande Stefan Lamme (M) att han ändrat uppfattning och inte längre trodde på ett bygge på lasarettsområdet. Men först i mars kommer beredningen kunna ta ställning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen