Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danmark ska stötta gröna bolag med startkapital

Statliga Vækstfonden i Danmark ska investera motsvarande 68 miljoner kronor för att stötta nya teknikbolag som utvecklar lösningar som bekämpar klimatförändringarna. Även skånska bolag har möjlighet att söka sig till programmet, som ska drivas av det internationella riskkapitalbolaget Antler.

Skiss över de nio konstgjorda öar som är tänkta att skapas längs kuststräckan sydväst om Köpenhamn. Den första ön ska vara en "greentech island" där gröna energibolag och miljöteknikföretag ska kunna växa sig stora. (Skissen gjord av Urban Power ApS för Hvidovre kommun.)
Danmark har de senaste åren presenterat flera satsningar som både ska skynda på omställningen till ett mer hållbart samhälle och samtidigt ge landets näringsliv en grönare profil för att bättra på exporten – som under en period minskat inom bland annat miljöteknik.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen