Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Replik om aborträtten.

Detta är ett läsarbrev. Åsikterna är skribentens egna.
Replik. Heidi Avellan påstår (30/1) att jag under min tid i Europaparlamentet ”röstade emot abort 22 gånger”. Sanningen är att jag inte vid ett enda tillfälle har röstat mot abort. Jag har vid 22 tillfällen röstat mot att abortfrågan ska föras upp på EU-nivå och bli en del av den maktöverföring till Bryssel som starka krafter ständigt verkar för.
Ett felaktigt påstående kan om det upprepas tillräckligt många gånger bli en etablerad sanning. När Dagens Nyheter i maj 2019 formulerade rubriken ”Adaktusson röstade nej till abort 22 gånger” spreds den av politiska motståndare och etablerade medier i sådan omfattning att det för många blev just en sanning. Flera veckor före publiceringen skrev jag på min Facebooksida om vikten av säkra och lagliga aborter, och klargjorde följande:
”Inte i något land har kriminalisering av aborter lett till att antalet genomförda aborter har blivit noll. Att gå tillbaka till den tid då förtvivlade kvinnor under vidriga omständigheter tvingades söka hjälp för att få en abort, är varken önskvärt eller försvarbart”.
Detta är min uppfattning.
Lars Adaktusson
Gå till toppen