Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anna och Patrik träffar andra: ”Jag hade levt med monomyten om den enda rätta”

Länge kände Patrik Olterman sig trasig, då han gång på gång blev förälskad i olika personer. Det kunde inte vara äkta kärlek. I dag lever han och kärestan Anna Almstål i en polyamorös relation, där utomstående partner tillför näring och glädje.

”Att börja leva polyamoröst väckte tveksamhet och tvivel, men också frihet att få vara sig själv. Att inte behöva hålla upp en fasad utan få lov att uttrycka när man är attraherad av någon”, säger Patrik Olterman. Han och Anna Almstål har båda relationer på annat håll.Bild: Hussein El-alawi
På sitt nattduksbord har Anna Almstål en bok med titeln ”Sex at Dawn”. Den beskriver hur våra förfäder, före jordbrukets uppkomst, levde i flersamma relationer. I dagens samhälle betraktas polyamori som udda och rentav kontroversiellt men denna livsstil är i själva verket något ursprungligt och naturligt, enligt författaren Christopher Ryan, doktor i antropologi.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen