Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Praktikertjänst: ”Inga medicinska brister” när patienter portades från sjukhusvård

Vårdföretaget Praktikertjänst har anmält sin egen verksamhet vid Sundets läkargrupp i Bjärred sedan deras egen utredning visar att 127 patienter portats från sjukhusvård.
En uppstramning av rutinerna utlovas. Men den ansvariga läkaren anses inte ha gjort så allvarliga fel att hon bör sluta arbeta vid vårdcentralen, anser Praktikertjänsts chefläkare Jonas Orve.

”Verksamhetens avsikt var att detta bara skulle användas vid en total krissituation och överbelastning på grund av covid. Inte vid vanliga vårdhändelser”, säger Jonas Orve, chefläkare på Praktikertjänst som nu anmäler Sundets läkargrupp till Inspektionen för vård och omsorg.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det var i mitten av december som tidningen avslöjade att läkaren Munira Al-Saadi när pandemin kom tog hemliga beslut om att många äldre människor inte ska få vård på sjukhus. Det gäller bland annat personer som har hemsjukvård i Bjärred och äldre i Kävlinge som är listade på Sundets läkargrupp som ingår i Praktikertjänst.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen