Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt färre på sjukhus med covid i Skåne

På fyra veckor har antalet covidpatienter på sjukhus halverats i Skåne. Och det fortsätter att minska, visar onsdagens lägesbild från Region Skåne.

Bild: Region Skåne
På onsdagen vårdades totalt 264 patienter med covid på sjukhus i Skåne. Det var 21 färre än föregående dag och mindre än hälften jämfört med för fyra veckor sedan när belastningen på den skånska sjukvården var som hårdast.
Fortfarande ligger antalet covidpatienter mycket högre än i oktober när pandemins andra våg började ta fart i Skåne. Men nu tycks den topp som drabbade Skåne under och efter julhelgen vara på väg att avta. Antalet patienter med covid ligger nu på samma nivå som i början av december.
• De 220 patienter med covid som vårdas på en skånsk vårdavdelning (ej iva) är det lägsta antalet sedan den 5 december.
• De 44 patienter som får intensivvård är fyra färre än dagen före och tjugo färre än i början av januari.
Detta innebär fortfarande en hård belastning på iva, men nedgången på vårdavdelningarna ger hopp om en ytterligare lättnad framöver, eftersom de flesta patienter som hamnar i intensivvård har legat på en vårdavdelning tidigare.
Även smittspridningen i Skåne har avtagit även om kurvan planat ut på sistone. De 594 nya fall av covid som har registrerats i Skåne det senaste dygnet ligger nära genomsnittet för de senaste sju dagarna.
Gå till toppen