Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shora Esmailian: Norska bilderboken ”Korvtjuven” är en skrattfest för alla åldrar

Kjell tillhör en släkt av tjuvar, men vill själv inte stjäla. Shora Esmailian läser Marianne Gretteberg Engedals hyllade debut, som handlar om att våga bryta sig loss från konformismen.

I Norge har Marianne Gretteberg Engedals debut ”Korvtjuven” belönats med flera priser, bland annat Nynorsk Barnelitteraturpris 2019.Bild: Tove K Breistein
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
I den värld där nioåriga Kjell bor i ryms alla. Här finns vita, bruna, ludna. Bokälskarna och musikanterna. Konstnärsfamiljen där alla har tre ben, skogshuggarfamiljen med svartrödrutiga skjortor och ett litet träd som växer på huvudet och familjen med hundöron som stoppar korv dagarna i ända. Ändå är det svårt att få vara sig själv. Alla tillhör en familj och konformismen i staden är så utbredd att man helst gör som övriga familjemedlemmar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen