Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Garnfiske kan förbjudas för att rädda sälar: ”Det är upprört och lite håglöst”

Fiskare i Torekov känner inte igen problemet med för få sälar, tumlare och sjöfåglar. Skulle förslaget om förbud mot garnfiske ändå gå igenom vill de att Havs- och vattenmyndigheten öppnar för nya typer av fiske.

14 fiskare samlades i hamnskjulet i Torekov för att diskutera förslaget som gått ut på remiss och sätta ihop en skrivelse till Havs- och vattenmyndigheten.Bild: Evelina Gunnarsson
I helgen samlades fritidsfiskare i hamnskjulet i Torekov för att prata om det nya förslag som Havs- och vattenmyndigheten skickat ut på uppdrag av regeringen. Förslaget syftar till att bevara tumlare, säl och sjöfågel och innebär att allt fritidsfiske med nät längs delar av den skånska kusten förbjuds eftersom djuren fastnar i näten. Om förslaget går igenom ska det gälla från 1 maj.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen