Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klimat går före större flygplats i Frankrike

Passagerare checkar in på flygplatsen Charles de Gaulle. Arkivbild.Bild: Francois Mori/AP/TT
Den planerade utbyggnaden av Frankrikes största flygplats Charles de Gaulle stoppas – av hänsyn till klimatet. Det skriver tidningen Le Monde, enligt AFP.
En utbyggnad går stick i stäv med kampen mot global uppvärmning, uppger Frankrikes miljöminister Barbara Pompili till tidningen.
Beslutet kommer en dryg vecka efter det att en domstol slagit fast att regeringen misslyckats med att vidta tillräckliga åtgärder för att bromsa klimatförändringarna, den första domen i sitt slag i Frankrike.
Enligt den nu skrotade planläggningen skulle en fjärde terminal byggas för att kunna ta emot ytterligare 40 miljoner passagerare per år.
Det vikande antalet passagerare i samband med coronarestriktionerna världen över har också bidragit till beslutet, och Frankrikes transportminister Jean-Baptiste Djebbari sade nyligen att en utbyggnad av flygplatsen vore ”ett förmätet drag”.
Gå till toppen