Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snart kan det vara slutfiskat med nät i nordvästra Skåne

I sommar kan många av nordvästra Skånes hobbyfiskebåtar ha gjort sin sista tur. Havs- och vattenmyndigheten vill se licenskrav för fiske med garn, ryssjor och långrev. Detta för att rädda flera djurarter. Nu rasar skånska fiskare mot förslaget. Men bakom finns krav från EU.

Mats-Ola Wessman från SKIFO och Swen Nilsson från Kullens Fiskarförening är upprörda på remissen från Havs- och vattenmyndigheten.Bild: Britt-Mari Olsson
I Nyhamnsläges byalags lokaler nere i hamnen sitter Mats-Ola Wessman och Swen Nilsson. Båda är fritidsfiskare. Swen är värmlänning, men har bott här sedan 25 år. Mats-Ola är född och uppvuxen i byn. Han är, förutom byalagets ordförande, representant för Sveriges kust- och insjöfiskares organisation (SKIFO). Swen Nilsson är ordförande i Kullens fiskarförening.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen