Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elin Henriksson: Det är lätt att ta ansvar om man har partner.

Alla hjärtans dag kan vara jobbig för singlar.Bild: JESSICA GOW
Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. HDs hållning är oberoende liberal.
Alla hjärtans dag kan lätt avfärdas som ett fånigt kommersiellt jippo. Äkta kärlek handlar inte om presenter, choklad eller röda rosor. Likväl är det en dag då tvåsamheten står i centrum, något som blir särskilt påtagligt för dem som inte har en partner.
Pandemiåret har varit tufft för alla singlar. Under lång tid var rekommendationen att endast träffa personer i det egna hushållet. Märkligt nog verkade varken regeringen eller Folkhälsomyndigheten tänka på att vårt land är ökänt för att ha flest ensamboende i världen.
De fördelar singlar vanligtvis har i form av frihet har ryckts bort. Inga spontana resor eller sena utekvällar har varit möjliga. Och när budskapet varit att inte skapa nya kontakter har alla förhoppningar om att träffa en partner – eller någon att bara ligga med – suddats ut.
Om riktlinjerna följts fullt ut har inte ens en kram varit aktuellt. Ett år utan beröring är lång tid.
Så när det nu är en dag för kärlek och omtanke, ge lite extra av den till dina singelvänner. Och kanske kan man förstå att den som är singel någon gång behöver en kram eller tar en öl med en kompis, trots pandemin. Det är lättare att ta ansvar om det innebär att ligga i soffan med sin partner.
Gå till toppen