Annons

Annons

krönikaSkåne

Marcus Ekdahl
Vad vill ni se mer av i tidningen? Tyck till!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Du är det viktigaste för tidningen. Läsaren. Det är för dig vi skriver, rapporterar och granskar.

Därför är dina synpunkter avgörande. Nu har du chansen att göra din röst hörd i tidningens läsarenkät.

Jag vill veta vad du tycker om Helsingborgs Dagblad, Nordvästra Skånes Tidningar och Landskrona Posten.

I över 153 år har den här tidningen varit en del av det nordvästskånska samhället. Mycket har hänt både i samhället och med tidningen. Från boktryckaren Nils Jönsson som grundade tidningen 1867, under 1960- och 70-talet när journalistiken professionaliserades, de så kallade guldåren på 90-talet när intäkterna var som störst och fram till digitaliseringen som har förändrat både tidningen och samhället i grunden.

De senaste årtiondena har varit omvälvande för mediebranschen i allmänhet och dagstidningar i synnerhet. Den digitala omställningen innebar stenhård konkurrens på annonsmarknaden med vikande intäkter som följd. Färre läste tidningen och nya krav ställdes för att möta läsarnas behov.

Annons

Annons

Men trenden har vänt. HD har under fyra raka år både ökat antalet prenumeranter och med det läsarintäkterna. Hårt arbete innebär också att även annonsintäkterna kommer att fortsätta vara en viktig del av tidningens ekonomi. Allt detta är en stor anledning till att vi i förra veckan, mitt under brinnande pandemi, kunde presentera ett starkt resultat för 2020.

Med digitaliseringen kommer också möjligheter. Idag lever vi med en ständig deadline. På hd.se kan du dygnet runt uppdatera dig om vad som händer i nordvästra Skåne och resten av världen.

Genom digital analys kan vi också se hur vår journalistik läses och tas emot. Glädjande är att kvalificerad journalistik – lokal nyhetsrapportering, granskningar och fördjupningar – är det som engagerar er läsare mest.

Men vi behöver och vill veta mer. Ska vi skriva ännu mer om våra kommuner i nordvästra Skåne, om resten av Skåne och Sverige och i så fall om vilka ämnen?

Läsarenkäten hittar du på http://hd.se/tycktill. Den är webbaserad för att vi ska kunna ta hand om alla svar. Svar som kommer att analyseras och vägas in när vi planerar vår journalistik framåt.

Annons

Annons

Att utveckla och föra en stolt nordvästskånsk tidningstradition vidare är ett viktigt uppdrag för oss på Helsingborgs Dagblad. Det vill vi göra med er läsare.

Så ta chansen att göra era röster hörda, för utan er läsare finns det ingen tidning.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy