Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två mattävlingar i Helsingborg i höst

De två nationella mattävlingarna White Guide Junior och Senior samt Årets bonde kommer i höst att äga rum i Helsingborg.

Fjolårets vinnare i mattävlingen White Guide Junior och Senior. I år kommer evenamanget att gå av stapeln i Helsingborg.Bild: Pressbild
Båda tävlingarna syftar till att främja en hållbar matproduktion och lyfta betydelsen av måltiden som helhetsupplevelse.
I White Guide Junior och Senior tävlar över 300 skolor och äldreboenden varje år om att laga de bästa och mest hållbara offentliga måltiderna i Sverige. Årets Bonde vill bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck.
”Det är mycket glädjande att få hälsa två stora nationella tävlingar med matprofil välkomna till Helsingborg 2021”, säger Malin Hollgren, project manager på Helsingborg Convention & Event Bureau, i ett pressmeddelande.
White Guide Junior och Senior kommer att avgöras i Helsingborg de kommande två åren. De nominerade kommer till Helsingborg för seminarium, prisutdelning och middag.
Årets Bonde avgörs i november 2021 och bönder från hela Sverige deltar i prisutdelningen.
Folkhälsomyndighetens riktlinjer kommer att gälla vid båda evenemangen.
Gå till toppen