Annons

Annons

Annons

Annons

kultur

Elina Pahnke
De glada amatörerna lyser med sin frånvaro i ”Sveriges mästerkock”

Numera är deltagarna för fina för att jobba på restaurang.

Det här är en kulturartikel.Analys och värderingar är skribentens egna.

Årets finalister i ”Sveriges mästerkock”.

Bild: Karolina Henke/TV4

Annons

En gång i tidens begynnelse möttes tolv mästerkockar för att stajla med sina amatörkunskaper i köket. Ibland blev det jättegott, om vi ska tro våra jurymedlemmar, andra gånger blev fult och äckligt. Det hände också vid ett tillfälle att en amatörkock, som råkar vara min väns ex, kom fram till juryn med en tallrik bestående av…ingenting. Där fanns visserligen lite sås, men falafeln som skulle vara rättens pärla hade lösts upp i frityren och försvunnit.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan