Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förmiddagens trafikproblem klingar av – men det kan bli värre igen i kväll

Trots flera trafikolyckor och incidenter har bara en person förts till sjukhus under morgonen och förmiddagen. Men än är det inte över. I kväll väntas det åter bli kallt och halt.

Under morgonen och förmiddagen inträffade det flera olyckor och incidenter på olika platser i nordvästra Skåne. Trots de många händelserna har ingen skadats. Här är hela listan över allt som hänt.
Olyckor:
6.31. Två bilar var inblandade i en trafikolycka på väg 107 väster om Bjuv. Där var det en bilist som körde in i sidan på en annan. Två personer var inblandade i olyckan men ingen behövde föras till sjukhus. Strax före klockan åtta var ambulans och räddningstjänst klara på plats och trafiken kunde släppas på som vanligt igen.
7.09. En singelolycka inträffade på vägen mellan Svalöv och Billeberga. Inte heller där behövde den ende inblandade bilisten föras till sjukhus, efter att ha kanat av vägen. Räddnings- och bärgningsarbetet avslutades vid 8.15-tiden.
8.29. Två personbilar kanade i diket på Pålstorpsvägen söder om Helsingborg. Ambulans kallades till platsen men ingen behövde föras till sjukhus.
Det här fordonet från räddningstjänsten stoppar trafiken söderut på väg 111 efter olyckan utanför Laröd vid 9.30-tiden.Bild: Sven-Erik Svensson
9.32. På väg 111 strax norr om Laröd inträffade en singelolycka i riktning in mot Helsingborg. Vägen fick stängas av under räddnings- och bärgningsarbetet. Vid 10.45-tiden kunde vägen åter öppnas för trafik. En person fick föras till sjukhus.
Under morgonen inträffade också en mindre trafikolycka i korsningen Hälsovägen och Drottninggatan inne i Helsingborg. Ingen person skadades där.
En mindre trafikolycka skedde i centrala Helsingborg.Bild: Sven-Erik Svensson
Haverier, fastkörningar och övrigt:
På väg 110 söder om Bjuv rapporterade Trafikverket på morgonen att en lastbil kört fast vilket gav stora trafikstörningar på sträckan mellan trafikplatserna Bjuvstorp och Bjuvs södra. Vid elvatiden var problemet löst.
Strax efter lunch blev det dock stopp för två andra lastbilar på samma väg fast mellan Bjuv och Billesholm.
På väg 111 strax norr om Mariastaden, i höjd med Laröd, norr om Helsingborg fick en bilist haveri och bilen stod under en tid illa till och påverkade trafiken. Vid niotiden var bilen bortforslad.
På E4:an utanför Nyvång fick en lastbil haveri och blockerade ett av körfälten in mot Helsingborg. Vid elvatiden var situationen löst.
Under förmiddagen körde också en buss fast i Nötte backar mellan Båstad och Förslöv. Bussen hade dock inga passagerare och konsekvenserna blev därmed små. Efter en stund kunde busschauffören på egen hand komma loss och fortsätta färden.
Också i Landskrona blev det problem då en lastbil blev stående på väg 110 mellan Tågarp och Ekeby. Från platsen rapporterades det råda blixthalka.
Det blev rejält halt i Hälsobacken under onsdagsmorgonen.Bild: Sven-Erik Svensson
Inne i Helsingborg fick en buss problem i Hälsobacken och fick ha hjälp innan den kunde komma loss.
På vägen mellan Krika och Ljungbyhed hade träd delvis fallit över vägen. Personal från Trafikverket kallades till platsen och kunde snabbt är på väg till platsen för att lösa problemet. Träden påverkar inte trafiken så mycket.
På Hallandsåsen fick en mindre lastbil stanna på vägrenen på grund av halt väglag. det påverkade dock inte trafiken i någon större omfattning.
Också tågtrafiken fick problem under morgonen. All trafik mellan Förslöv och Halmstad ställdes in på grund av ett elfel. De bussar som ersatte tågen tog sig på grund av väderläget fram mycket långsammare än brukligt.
I Helsingborg blev situationen besvärlig på grund av mycket trafik och snö.
– Det är svårt att ta sig fram och all trafik går långsamt så då gör bussarna det också, säger Theresia Swanholm på Skånetrafiken.
Under förmiddagen drogs all stadsbusstrafik med förseningar.
Också Robert Mason på stadsbyggnadsförvaltningen bekräftar att det varit besvärligt under morgonen och förmiddagen, trots omfattande halkbekämpning.
– Vi började redan i går kväll och har kört nu på morgonen också. Nu ligger allt fokus på att hålla de prioriterade stråken och genomfartslederna öppna, säger han.
Nu töar det förvisso men det innebär inte att faran är över eftersom det kan bli kallt i kväll igen.
– Det är lite besvärligt just nu och vi kommer att köra igen i kväll också eftersom det kan bli halt igen på de blöta vägarna, säger Robert Mason.
Gå till toppen