Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Bengt Rosengren

Bengt Rosengren, Landskrona, har som tidigare meddelats gått bort i en ålder av 84 år. Han sörjs närmast av sin hustru under 58 år Gunilla, samt barnen Mats och Ann och barnbarnen Ellen, Emmie, Viktor, Oskar, Tova och Matilda samt svärsonen Fredrik.

Efter avslutade studier i Malmö och Göteborg arbetade han på notariatavdelningen vid Handelsbanken i Malmö. Han kom senare till Landskrona där han arbetade på Hallbäcks revisionsbyrå. Han blev av Skånes Handelskammare godkänd revisor 1965 och startade 1970 B. Rosengrens Revisionsbyrå AB, som han behöll i 30 år.
Bengt var medlem i revisionsutskottet och drätselutskottet. Han var även sekreterare i Svenska Revisorssamfundet SRS Södra kretsen i cirka 25 år. Han var styrelsemedlem i valberedningen och disciplinnämnden, huvudstyrelsen SRS, Stockholm och styrelsemedlem i Svenska Handelsbanken Landskrona 1968-1988.
Bengt tillhörde Landskrona Citadell Rotary och var dess president 1996-97. Han erhöll Paul Harris utmärkelse, Odd Fellow Urania från 1965. Blev jubelveteran, St: Knuts gille från 1978 stolsbroder elva år. Bengt erhöll hedersmedalj 2003.
Bengt var även mycket intresserad av jakt och fiske och var medlem i Trolleholms jaktlag 1990-1995. Han hade eget jaktlag i Markaryd, där också fritidshuset fanns. Att fotografera djur och natur var ytterligare en sysselsättning. Det blev även många resor inom arbetet och privat. Allt var roligt.
Bengt var glad, vänlig och hjälpsam. Han fanns alltid tillgänglig, både för familjen och vännerna.
Saknaden är stor.
Mats Rosengren
son
Ann Blimark
dotter
Gå till toppen