Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Räddningstjänsten: Undvik Nötte backar

Läget är besvärligt i trafiken uppe på Nötte backar. "Får inte Trafikverket bukt med det här kanske det är besvärligt fram till lunch", säger räddningschefen Pelle Pettersson.

På grund av nattens snöfall har trafiksituationen på Nötte backar mellan Båstad och Förslöv varit besvärlig.
– Jag har tre personer där nu som hjälper till med trafikdirigering och spärrar av vägen emellanåt för att bärgarna ska kunna påbörja sitt arbete, säger Pelle Pettersson, räddningschef i Båstad.
Trafiksituationen har varit besvärlig sedan halv åtta i morse och en regionbuss har fastnat. Strax före halv tio anlände sandbilen till platsen och enligt Pelle Pettersson innebär det förhoppningsvis att plogning och sandning kan påbörjas så att bussen kan bärgas från platsen.
– Så fort det är besvärligt stannar linjebussarna. Det blir en för hård knyck när de kommer från Båstadhållet.
Vägen kommer att stängas av från och till under bärgningen. I riktning mot Förslöv har vägen redan varit avspärrad flera gånger under morgonen. På andra hållet, i riktning mot Båstad, har framkomligheten varit aningen bättre.
– Får inte Trafikverket bukt med det här kanske det är besvärligt fram till lunch. Men förhoppningsvis kan man köra där inom en timmes tid.
Ännu har inga allvarliga olyckor med personskador skett på platsen, men räddningstjänsten uppmanar trafikanter att välja en annan väg.
– Egentligen hela Bjäre är besvärligt när det snöar eftersom det också blåser lite. Det är många olika entreprenörer som har hand om snö- och halkbekämpning och det varierar vilka tider de kommer. Men framför allt väg 105 och 115 behöver lite omvårdnad och det händer inte så jättesnabbt, säger Pelle Pettersson.
Vid halv tio på onsdagsförmiddagen hade räddningstjänsten inte behövt åka ut på några trafikolyckor på Bjärehalvön.
Gå till toppen