Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Billeshögsskolan utrymd – brand i slöjdsalen

Strax efter klockan elva på torsdagen började det brinna på Billeshögsskolan i Billeberga strax söder om Svalöv. Räddningstjänsten gjorde en kortare rökdykningsinsats för att släcka branden.

Räddningstjänsten lämnade strax efter klockan 12. Då hade rökdykare släckt och rivit ut det som började brinna i Billeshögskolans slöjdsal.Bild: Erik Melkersson

Larmet om branden kom vid 11.15 och räddningstjänsten larmades ut till Billeberga.

När räddningstjänsten kom fram kunde det konstateras att det brann i ventilationen i skolans slöjdsal och räddningstjänsten gjorde då en rökdykningsinsats i den rökfyllda salen.
På skolan hade man då sedan länge redan utrymt lokalerna.
Klockan 11.50 var situationen under kontroll. Branden var släckt och eleverna var tillbaka inne i skolan.
– Det hade borrats i en spånskiva och gnistbildningen antände ventilationen, förklarar styrkeledare Jonny Örn vid Svalövs räddningstjänst efter avslutad räddningsinsats.
– Nu måste lokalen saneras. Vi väntar på restvärdestekniker, tillägger han
Enligt Jonny Örns uppgifter uppstod inga personskador i samband med branden.
Anna Bengtsson är rektor på skolan och hon bekräftar att ingen skadades vid branden. När den var släckt kunde alla elever återgå till sina klassrum och verksamheten fortsätta som vanligt överallt, utom just då i träslöjdssalen.
Artikeln har uppdaterats
Gå till toppen