Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cityledarna vänder sig till regeringen: Var är stödpengarna?

Måttet är rågat. Nu måste de utlovade ekonomiska stöden komma. Flera ledare för cityverksamheten i olika svenska städer vänder sig nu till regeringen.
–I samtal med företagen undrar företagarna vilken planet regeringen befinner sig på, säger Pia Sandin, vd för Malmö citysamverkan.

"Att läsa ett uttalande från statsministern om att regeringen inte är främmande för ytterligare stöd ”om man skulle upptäcka ett behov” tyder på en osedvanligt dålig förståelse för verkligheten. Hör du oss inte?", är en formulering i skrivelsen som 28 vd:ar, cityledare och verksamhetsutvecklare i olika städer i Sverige skickat till regeringen. Pia Sandin, vd Malmö citysamverkan och Hanna Candell, vd Helsingborgs city har båda undertecknat skrivelsen.Bild: Hanna Candell
Under pandemin har regeringen presenterat flera ekonomiska stöd för näringslivet men missnöjet över att beviljade utbetalningar dröjer växer bland företagen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen