Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny seger för ÖVK: ”Otroligt skönt”

ÖVK jagar toppformen, men hade inga problem med att besegra Habo.

Örkelljungas lagkapten Alfred Brink var nöjd efter segern mot Habo.Bild: NICLAS JÖNSSON
Elitserien
Örkelljunga VK–Habo 3–0 (25–20, 25–12, 25–21)
Tabelltrean ÖVK har två matcher till godo på fjärdeplacerade Habo. Under torsdagen ställdes lagen mot varandra och ÖVK vann med 3–0.
– Vi gjorde en riktigt stabil match från start till mål. Vi spelade otroligt bra, gjorde allt från serve till mottagning bra och följde vår gameplan, säger lagkaptenen Alfred Brink.
Som så många gånger förr producerade Tomas Vilimas och Max Petersson flest poäng. Den här gången landade Vilimas på arton och Petersson på tolv.
ÖVK vann andra set med förkrossande 25–12.
– Där var det nästintill utklassning, vi spelade ut dem helt. De hade ett ganska tufft läge i mottagningarna och vi fortsatte att pumpa på, säger Alfred Brink.
Hur recenserar du din egen insats?
– Jag gjorde en ganska stabil insats. Jag tränar mycket på att försöka hitta rätt kille, vem jag ska passa i rätt läge, och det kändes väldigt bra. Många av killarna på kanten fick bra lägen att göra poäng och de värderade lägena väldigt bra.
Efter ett coronautbrottet i truppen har ÖVK spelat två matcher: 3–1 mot Södertelge och 3–0 mot Habo.
– Det är otroligt skönt att inleda med två vinster efter den kaosperioden, säger Alfred Brink.
– Fysiskt är inte alla tillbaka på toppen, men vi tar steg för steg och blir bättre för varje träning. Just nu kommer vi bli trötta efter varje match, men det får vi ta. Vi får bygga på oss själva så mycket vi kan. Det gäller att toppa formen inför slutspelet.
Gå till toppen