Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vaccinbokning stänger då fel personer bokar tid

För många bokar in sig för vaccination trots att det ännu inte är deras tur ännu. Därför stänger nu Region Halland sitt digitala bokningssystem.
– Vi vill försäkra oss om att det är rätt målgrupp som får de tider som finns tillgängliga, säger Maria Löfgren, biträdande smittskyddsläkare.

De som vaccineras just nu är personer som är 80 år och äldre. De med hemtjänst och de som bor med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård. Personerna som ska vaccineras får brev hem med information. Ändå har personer utanför dessa grupper bokat sig.
– I kombination med att det än så länge kommer små leveranser av vaccin blir resultatet att det inte finns tider till de som ska vaccineras nu, säger Löfgren och fortsätter:
– Alla kommer att erbjudas vaccination, men det måste det ske i turordning. Det är viktigt att skydda de allra äldsta först. Övriga får vänta.
Den digitala bokningen är pausad och det arbetas med att boka av dem som bokat sig för tidigt. Det innebär merjobb men ska inte sinka vaccinationstakten.
Vet man med sig att man bokat sig för tidigt kan man själv ringa till den vårdcentral där man bokat sig och boka av sin tid.
När tider frigjorts för dem som ska ha dem kommer den digitala bokningen att öppna igen. Så länge kan man boka sin tid över telefon.
Region Halland manar till tålamod och lovar att alla som vill kommer att bli vaccinerade. Vaccinationsbokningen på 1177 bygger på solidaritet då något Bank-ID ej krävs.
Gå till toppen